Kennismaken met Kanovereniging “De Futen”

Persbericht open clubavond 1 mei – auteur Joachim

KROPSWOLDE – Op woensdag 1 mei organiseert Kanovereniging “De Futen” in Kropswolde de eerste “open clubavond” van dit jaar. Iedereen die belangstelling heeft voor kanovaren kan van 18.30-20.00 uur terecht bij clubhuis “Het Futennest” aan het Zuidlaardermeer (Meerweg richting De Rietzoom). Het evenement zal worden herhaald op elke eerste woensdag van de maand: 5 juni, 3 juli, 7 augustus en 4 september.

Op deze open clubavonden staat een team van ervaren kajakkers klaar om belangstellenden te verwelkomen en te informeren over het kanovaren en over de vereniging.

Het is meteen ook een goede gelegenheid om de sfeer eens te proeven en om te kijken hoe het er aan toe gaat op de wekelijkse clubavonden van De Futen. Want voor de overige leden is het een normale clubavond waarop gewoon gevaren wordt. Vooral de afvaart om 19.00 uur is een heel spektakel en leuk om eens mee te maken. Dan vertrekt de groep namelijk voor de wekelijkse kanotocht op het Zuidlaardermeer.

Daarna krijgen bezoekers de gelegenheid om onder deskundige begeleiding zelf een stukje te varen in een van de clubkajaks. Wie de smaak te pakken heeft gekregen en de noodzakelijke basisvaardigheden wil leren, kan zich aanmelden voor de “opstapcursus” die in de loop van de maand mei zal worden gehouden.

Kanovereniging “De Futen” richt zich op recreatief kanovaren en is inmiddels uitgegroeid tot een vereniging met ruim tachtig leden. De club staat open voor jong en oud (dus zeker ook voor 50-plus!).

Naast de wekelijkse clubavonden organiseert de vereniging kanotoertochten, voornamelijk in het noordelijk deel van Nederland. Dit jaar zijn er al weer diverse tochten gevaren. Het aanbod is heel gevarieerd. Zo was er vorige weekend een tocht op de Hunze, terwijl een andere groep een tocht op het Sneekermeer maakte. Voor de komende weken staan er voor beginners tochten op de Westerwoldse Aa en de Ruiten Aa op het programma, en voor gevorderden tochten naar Engelsmanplaat (Waddenzee) en op de Gelderse IJssel.

Daarnaast is er dus de wekelijkse clubavond op woensdag. Dan wordt er meestal gevaren op het prachtige Zuidlaardermeer, de thuisbasis van de vereniging, en worden tegelijkertijd de conditie en de kanovaardigheden onderhouden.

Google Photo