Fuut B

Compleet programma bestaande uit:

4 theorielessen, 5 zwembadlessen, 8 dagtochten op groot water en reddingen. Fuut B is bestemd voor diegenen die hun vaardigheden willen uitbreiden naar zeevaardigheidsniveau.
Je hebt het niveau van Fuut A nodig om te starten met maar je hoeft geen Fuut A lessen te hebben gevolgd om Fuut B te gaan doen. Een basisvaarniveau is nodig, je hebt bijvoorbeeld al enkele keren op het (Zuidlaarder)meer gevaren met windkracht 4 tot 5 bft en golven. Als je twijfelt of je kunt instromen, overleg dan even met Chris.

Fuut B theorie vijf lessen

Locatie: Zeilvereniging Zuidlaardermeer
Onderwerpen zijn: Stroming, ehbo, navigatie, kaart en kompas. De theorielessen worden gegeven door Maria Affourtit, Willem Buruma, Ton Koster en Chris Grevengoed. Aan het volgen van de theoriecursus zijn kosten verbonden voor het lesmateriaal. Bij de theorie hoort een cursusboek van Maria Affourtit dat je op de eerste avond krijgt.

Fuut B zwembadtraining – vier lessen

De vaardigheden van Fuut A worden herhaald en doorontwikkeld en er is extra aandacht voor de reddingen.

Fuut B praktijk – acht dagtochten op groot water

In het vaarseizoen zijn er 8 dagtochten op groot water.
– 2 op rivieren
– 2 op grote meren
– 4 op zee
Datums Fuut B praktijk zie vaarkalender.

Tijdens de dagtochten wordt de theorie herhaald en in praktijk gebracht. Cursisten houden hun persoonlijke logboek bij en brengen dit mee naar de tochten. Iedere gevaren dagtocht wordt afgetekend door de vaarleider.

Fuut B reddingen

Een redding ‘in het echt’ is vaak onder moeilijkere omstandigheden. Denk aan wind, golven, kou, scheepvaart, diep water, een blessure, het wordt donker, of de hele groep gaat tegelijkertijd om.
Met name op groot water is het dus van belang dat je van elkaar weet dat een ieder assertief en vlot kan redden en ook weet wat er verwacht wordt als hij of zij zelf te water raakt.
Het oefenen van reddingen onder gecontroleerde omstandigheden, maar met wind en golven, hoort daarom ook bij Fuut B, voor je eigen veiligheid en die van je medevaarders.

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo