Fuut B

Voor wie?

De Fuut B cursus wordt jaarlijks georganiseerd voor leden die kennis en ervaring willen opdoen in het varen op groter water (o.a Waddenzee en Friese meren). Je hebt de Fuut A cursus al gedaan of vaart op het niveau van Fuut A, je hebt een goede basisconditie en zit met regelmaat in je boot.
Na deze Fuut B-cursus kun je deelnemen aan dagtochten op groter water.
Aan de cursus zijn geen kosten verbonden. Als je interesse hebt dan kun je je voor de cursus opgeven.
Mail: trainingen@kvdefuten.nl

Het programma bestaat uit de volgende onderdelen

Fuut B zwembadtraining – vier lessen
De vaardigheden van Fuut A worden herhaald, uitgebreid en verdiept.

Fuut B praktijklessen – meerdere trainingen
De trainingen kunnen bestaan uit avonden, dagdelen en/of hele dagen. Alle vaartechnieken en reddingen van de Fuut A cursus worden herhaald en in de praktijk geoefend. Veel benodigde theoretische kennis voor varen op groot water en water met stroming wordt verweven in het vaarprogramma. Tijdens de evaluatie worden je vorderingen met de trainers besproken.

Fuut B dagtochten
Op de vaarkalender staan dagtochten van verschillende niveaus. Om aan je vaarconditie te werken, wordt er verwacht dat je deelneemt aan enkele dagtochten (in principe tot en met het niveau van drie bootjes). 
Zie hiervoor de vaarkalender.

Voor inzicht in je vorderingen vul je het logboek Fuut B in. Het bijhouden van je kano-ervaring is ook ondersteunend als je ervaring wilt aantonen. Bijvoorbeeld wanneer je een diploma wilt halen bij het Watersportverbond of aan een georganiseerde kanovakantie wilt deelnemen. 

Klik hier voor de KVA reader van het Watersportverbond
Wil je meer theoretische informatie over varen op zee? Klik hier voor het cursusboek Navigeren op zee en/of de KVB reader [TS1] van het Watersportverbond om middels zelfstudie je kennis uit te breiden.

Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo
Google Photo